Eskilstuna

Mattvätt och mattreparation i Eskilstuna

En matta ska inte kemtvättas då det är omöjligt att skölja kemikalier från mattan efter tvätt. Vi på Renamattan vattentvättar därför alla mattor som vi hämtar hos dig som bor i Eskilstuna och i Stockholm med vatten och lämpligt tvättmedel och med hjälp av plantvättsmetoden.

Det är viktigt att skaka mattan innan tvätt

Mattorna måste skakas ordentligt innan tvättning för att få bort sand, damm och andra partiklar som inte försvinner helt i tvättprocessen. Vår skakmaskin är hård mot alla oönskade partiklar som finns i mattan men med avancerade stödkuddar är den skonsam mot din matta. Med justerbar styrka kan man skaka alla typer av mattor oavsett hur gammal och känslig mattan är.

Mattvätt kan inte göras utan centrifugering

Mattor som tvättas med olika tvättmedel måste centrifugeras för att i sin tur bli helt rena från smuts och tvättmedel. Med centrifugering får man bort 95% av tvättvattnet utan att skada mattan och torktiden förkortas avsevärt vilket är viktigt för att behålla mattans färger.

Reparationer av mattor i Eskilstuna

Om en matta har börjat gå upp i fransarna eller i kanterna bör den repareras, den kan annars långsamt nystas upp vilket orsakar en värdeminskning av mattan. Reparation av upprepade fransar och slitna veck på långsidorna är inte så dyrt att utföra, i synnerhet om reparationen genomförs innan skadorna har blivit för omfattande.

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss om du vill tvätta mattan eller reparera den i Eskilstuna.

Vill du veta hur mattvätt i Eskilstuna går till? Se video.

Vill du veta hur möbeltvätt i Eskilstuna går till? Se video.

Informera

Telefon: 08 550 13766

Mobil076 06 21532

Mail: info@renamattan.se

Beställning

Snabbmeddelande