Mattreparation

Vi utför alla slags reparationer av mattor

Renamattan Stockholm erbjuder mattvätt och även mattreparation. Om din matta har börjat gå upp i fransarna eller i kanterna bör den repareras, den kan annars långsamt nystas upp vilket orsakar en värdeminskning av mattan. Reparation av upprepade fransar och slitna veck på långsidorna är inte så dyrt att utföra, i synnerhet om reparationen genomförs innan skadorna har blivit för omfattande.

Restaurering av antika mattor

Vår reparations- och restaureringsverkstad med professionella mattreparatörer är specialiserade på just lagning av antika och gamla mattor. Vi specialiserar oss på krävande arbeten som bl.a. mattor som har fått hål, slitskador och brännmärken, men även omfransning av orientaliska mattor, röllakan och flossamattor.

Du kan alltid få gratis offert på mattreparation eller svar på dina funderingar kring mattvätt eller mattreparation i Lidingö, Täby, Djursholm, Åkersberga, Bromma, Årsta, Nacka och hela Stockholm. Vi har även körningar för mattvätt eller mattreparation till Strängnäs, Västerås, Uppsala, Enköping, Eskilstuna eller Västerås.

Så bör du bevara mattor

Här ska du få lite tips om hur du ska bevara din matta på rätt sätt. Du ska bevara din matta rullad, gärna på en torr och sval plats, undvik helst källare och vind eftersom dessa utrymmen lättare drar till sig skadedjur. Eftersom mattor tillverkas av naturliga material, utan gifter, ökar risken för skadedjur. Undvik också att exponera mattorna för direkt solljus som kan bleka dem.

Rulla ihop mattan försiktigt med luggen inåt, gärna runt ett papprör, så att det inte uppstår några veck. Lägg ner lite malkulor som extra skydd mot skadedjur. Knyt därefter ett par band runt mattan så att den inte rullas upp. Emballera mattan väl, gärna ett par större plastsäckar över och förslut ändarna väl med tejp. Ta fram mattan minst var tredje månad för att rulla ut och dammsuga den. Du bör också kontrollera mattan noga så att inga skadedjur letat sig in i luggen, lägg även i fler malkulor eftersom dessa tappar effekt med tiden.

Viktigt att tänka på är att mattan under inga omständigheter får vara fuktig eller blöt när du rullar ihop den för förvaring. Tänk också på att inte förvara mattan stående, då den riskerar att tappa formen. Behöver du förvara mattan i en källare, tänk på att inte lägga den direkt på betonggolvet som kan vara fuktigt, lägg istället ett par brädor under så att mattan kommer upp en bit.