Mattreparation Nacka

Laga matta i Nacka för rätt pris

Vi har många års erfarenhet inom mattreparation i Stockholm och Nacka.

Vår reparations- och restaureringsverkstad med professionella mattreparatörer är specialiserade på just lagning av antika och gamla mattor. Vi specialiserar oss på krävande arbeten som bl.a. mattor som har fått hål, slitskador och brännmärken, men även omfransning av orientaliska mattor, röllakan och flossamattor.

Hämtning och lämning av mattor ingår i priset när du beställer mattreparation i Nacka.

Du kan alltid få gratis offert på mattreparation eller svar på dina funderingar kring mattvätt eller mattreparation i hela Nacka.

Vi har arbetat med mattor i generationer. Skador på mattor behöver kostar inte förmögenhet om man åtgärdar skadan i tid och underhåller mattan genom att dammsuga och tvätta i jämna mellanrum dock inte för ofta. Du ska inte vara rädd att slänga mattan ute på snön och låta den ligga i kylan om du har möjlighet till det på vintern.

Vi finner mycket nöje i vårt arbete och att få se så många varierande idéer! Att sköta om andras mattor är något som vi gärna ägnar åt oss.

Att bevara mattan på rätt sätt

Här ska du få lite tips om hur du ska bevara din matta på rätt sätt. Du ska bevara din matta rullad, gärna på en torr och sval plats, undvik helst källare och vind eftersom dessa utrymmen lättare drar till sig skadedjur. Eftersom mattor tillverkas av naturliga material, utan gifter, ökar risken för skadedjur. Undvik också att exponera mattorna för direkt solljus som kan bleka dem.

Rulla ihop mattan försiktigt med luggen inåt, gärna runt ett papprör, så att det inte uppstår några veck. Lägg ner lite malkulor som extra skydd mot skadedjur. Knyt därefter ett par band runt mattan så att den inte rullas upp. Emballera mattan väl, gärna ett par större plastsäckar över och förslut ändarna väl med tejp. Ta fram mattan minst var tredje månad för att rulla ut och dammsuga den. Du bör också kontrollera mattan noga så att inga skadedjur letat sig in i luggen, lägg även i fler malkulor eftersom dessa tappar effekt med tiden.

Viktigt att tänka på är att mattan under inga omständigheter får vara fuktig eller blöt när du rullar ihop den för förvaring. Tänk också på att inte förvara mattan stående, då den riskerar att tappa formen. Behöver du förvara mattan i en källare, tänk på att inte lägga den direkt på betonggolvet som kan vara fuktigt, lägg istället ett par brädor under så att mattan kommer upp en bit.

Du får 25% rabatt vid beställning av mattvätt samtidigt som mattreparation i Nacka.

Kontakta oss

Telefon: 08 550 13766

Mobil076 06 21532

Mail: info@renamattan.se

Beställning

Snabbmeddelande