Orientmattvätt

BAŞLIK

Orientmattor brukar vara färgade med rotfärg, dvs naturliga färger från olika växter. Mattor som är färgade med rotfärg har klarare och livligare färger, men de är inte lika tåliga som syntetiska färger. Därför är det av stor vikt att mattvättaren har kunskap och erfarenhet samt använder rätt teknik och medel vid tvätt av orientmattor.  En orientmattas färger går inte att återställa om den inte tvättats på rätt sätt.

Varför vattentvätt?

Vi på Renamattan vet efter många års erfarenhet att enda sättet en orientmatta blir riktigt ren på är genom vattentvätt. Vattentvätt är en riskfylld process om företaget saknar kunskap och erfarenhet. Även val av redskap och tvättmedel är avgörande för ett lyckat resultat. Tvätterierna väljer oftast att kemtvätta en orientmatta då det är billigare och innebär en mindre risk att mattan blir förstörd. Men blir mattan verkligen ren med kemtvätt? En orientmatta ska traditionellt tvättas med vatten då den är tillverkad av ull. Eftersom man använder tvättmedel vilket innehåller kemikalier behöver en orientmatta tvättas och sköljas med mycket vatten för att bli av med kemikalierna. Vattentvätt är den enda metoden som ger dig en matta med livligare färger och fri från kemikalier.

Varför är det viktigt att hålla mattan ren?

En nytvättad matta har vackrare färger och glänser. En annan anledning är att en tvätt förlänger mattans liv och skyddar den. Smutsen i en matta skär sönder ullen. Om mattan skall lagras skyddar tvätten mot skadeinsekter och mögel. En mattas livslängd beror mycket på den skötsel man ägnar sin matta. Det är viktigt att mattvättaren har kunskap och erfarenhet.

Om du vill förlänga livet på din matta bör den hållas säker från smuts och sot. Även den bästa av mattor kan försämras mycket snabbt på grund av smuts.

Hos oss har ni försäkringsgaranti på fel eller skador som kan uppstå under behandling eller transport.

 Inga farliga kemikalier!

Med vattentvätt behöver vi inte använda skadliga kemikalier som blir kvar i en matta. Smuts och tvättmedlet vi använder försvinner vid sköljnings- & centrifugeringsprocessen.
Mattorna kommer inplastade ända från tvätteriet till din dörr. Vi garanterar att dina mattor är rena och fräscha.

Använd vår gratis hämtings- & lämningsservice över hela Stockholms län nu.