Mattvätt Stockholm

Professionellt och miljövänligt mattvätteri Stockholm

 

Kostnadsfri hämtning och lämning av mattor inom hela Stockholm.

Vi hämtar din matta från adressen och du får en inlämningskvittens med information om din matta. Mattan märks med samma serienummer som finns på din kvittens.

Efter tvätten levererar vi din matta inplastad och 100% ren.

Du får gärna ställa frågor kring dina funderingar angående mattvätt eller om din matta, till vår transportpersonal som är kunnig om mattor.

Varför vattentvätta en matta?

Vi på Renamattan tvättar dina mattor enligt de senaste metoderna som är både effektiva och skonsamma för miljön. Vi använder en ny teknik som gör dina mattors färger som nya, samtidigt som mattan blir ren och har en minskad allergipåverkan.
Ett företags kunskap och erfarenhet är av stor vikt inom mattvättsbranschen.
Vi vet, efter många års erfarenhet, att det enda sättet en matta kan blir riktigt ren på är genom vattentvätt. Vattentvätt är en riskfylld process om företaget saknar kunskap och erfarenhet. Även val av redskap och tvättmedel är avgörande för ett lyckat resultat. Tvätterier väljer oftast att kemtvätta en orientmatta då det är ett billigare alternativ och innebär en mindre risk för mattan att bli förstörd. Men blir mattan verkligen ren med kemtvätt? En orientmatta ska traditionellt tvättas med vatten då den är tillverkad av ull och eftersom att man använder tvättmedel som innehåller kemikalier behöver en orientmatta tvättas och sköljas med mycket vatten för att bli av med kemikalierna. Vattentvätt är den enda metoden som ger dig en matta med livligare färger och som gör den fri från kemikalier.
Hos oss har ni försäkringsgaranti på fel eller skador som kan uppstå under behandling eller transport.
Vi utför en riktig tvätt på dina mattor, inte endast en yttvätt.

Hos oss utförs en ordentlig tvätt av mattan som garanterar dig en 100 % ren matta med klara färger.

Är tvättmedel och fläckborttagningen som vi använder farliga?

Vi på Renamattan får regelbundna besök av Arbetsmiljöverket som kontrollerar  bl.a. vad vi använder för tvättmedel.

Att vattentvätta mattor med moderna maskiner och redskap minskar förbrukningen av kemikalier. Vi ställer även höga miljökrav på våra leverantörer.

Alla våra tvättmedel är svanenmärkta.

Varför ska en matta centrifugeras?

Mattor som tvättas med olika tvättmedel måste centrifugeras för att i sin tur bli helt rena från smuts och tvättmedel. Med centrifugering får man bort 95% av tvättvattnet utan att skada mattan och torktiden förkortas avsevärt vilket är viktigt för att behålla mattans färger.